Meteen naar de inhoud
Home » Therapie hoe werkt dat? » Spirituele Therapie

Spirituele Therapie

Spirituele therapie wat is dat? 

Spirituele therapie is een therapiekeuze voor mensen die innerlijk levensuitdagingen willen oplossen. Een spiritueel therapeut is opgeleid om je te helpen in je proces op psychosociaal en energetisch niveau. Heeft kennis van een scala aan therapeutische technieken, dus voor elke hulpvraag is er een passende techniek om het doel van de cliënt te realiseren. We noemen dit werken vanuit de blauwdruk therapie. Het is waar de therapeut je aanmoedigt om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor het ontwikkelingsproces waarin je jezelf bevindt. Je kan dit ook energetische therapie noemen.

spirituele therapie
spirituele therapie

Voor zowel psychische als lichamelijke klachten kan  je bij een spiritueel therapeut terecht. Bijvoorbeeld: een ziekte waarmee je beter wilt leren omgaan, met trauma’s wilt omgaan, patronen wilt doorbreken, emoties wilt beheersen, inzicht in jezelf en / of je relatie (relaties) wilt krijgen met huwelijkstherapie of jou leert beter grenzen te hanteren. Na één sessie voel je een andere persoon met een positieve kijk (en) op jezelf, anderen en het leven. Klinkt goed en dat is zo. Ervaar het. 

Spirituele therapie Wat is dit? 

Kortom, spirituele therapie is psychotherapie met een spirituele insteek. Ons Nederlands woordenboek beschrijft spiritualiteit als “zingeving”. We bedoelen een hoger gevoel qua doel en betekenis die het heeft (of geeft) in je leven. En we willen allemaal dat de dingen die we doen betekenisvol zijn.

spirituele therapie blauwdruk levensbloem patroon
spirituele therapie blauwdruk levensbloem patroon

Je zoekt de oorzaak van jouw klachten via de blauwdruk therapie. We werken aan jouw  vraag van het heden naar het verleden, want daar kwam het vandaan. Dankzij de op deze manier verkregen inzichten en antwoorden gaan we de toekomst in om dit inzicht in je leven te integreren. Spirituele therapie is daarom een krachtige en snelwerkende manier om jezelf in balans te brengen en je levenskwaliteit in korte tijd te verbeteren. Het is geen symptoombestrijding of omleiding zoals EMDR therapie.

spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Spiritualiteit, wat betekent dat? 

Spiritualiteit is een houding waarin je beseft dat je op zoek bent naar betekenis en een verbinding met je eigen bron. Je ziel. Hierdoor kun je het veranderingsproces van binnenuit initiëren. Spiritualiteit helpt ons om alledaagse problemen in een breder perspectief te bekijken en betekenis en doel in het leven te ontdekken. Het helpt de levenskwaliteit te verbeteren. Zelf volgde ik de spiritueel therapeut opleiding op HBO niveau aan het CAM instituut te Utrecht.

Het proces van zelfgenezing 

Met je spiritueel therapeut benader je het proces van zelfgenezing van je lichaam en geest, waarna je zelfstandig verder kunt gaan in het ontwikkelingsproces. Het is mogelijk dat je door de therapie eigenschappen in jezelf ontdekt die je eerder niet kende.  

Samenvatting

Een spiritueel therapeut is iemand die door kennis, vaardigheden en spirituele ontwikkeling in staat is het levensproces van de cliënt te doorzien en op gepaste wijze op hem of haar te reageren. Hij kan ook het persoonlijke energieveld van de cliënt interpreteren en waar nodig verstoringen balanceren. En dankzij dit vindt de cliënt zijn eigen levenspad (terug). Spirituele therapie is een psychotherapeutische en energetische behandelmethode en valt onder de natuurgeneeskunde. Zit je in een relatiecrisis kies dan beiden voor relatietherapie.

Bereikbaarheid praktijk voor spirituele therapie

Praktijk voor spirituele therapie biedt online in het Nederlands en in het Engels diensten aan. En persoonlijk face2face in de volgende omliggende plaatsen in de regio Haarlem. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op via het bovenstaande telefoonnummer voor spirituele therapie.