Meteen naar de inhoud
Home » Therapie hoe werkt dat? » Huwelijkstherapie en 7 redenen

Huwelijkstherapie en 7 redenen

Huwelijkstherapie door een relatietherapeut te raadplegen kan een steen bijdragen aan een impasse. Wil je erover nadenken? Dit artikel somt 7 goede redenen op waarom je gebruik kan maken van huwelijkstherapie. Mijn eerste relatietherapie tip: “ga ieder voor zich in een separaat traject naar het zielsverdriet”. Dit accepteert de dynamiek welke in het heden voor 80% de harmonie in de relatie verpest! De huwelijkstherapie wordt vergoed door deze onder de noemer van energetische therapie voor elk van de partners te scharen of in de vorm van spirituele therapie.

Huwelijkstherapie en 7 goede redenen om te starten

Huwelijkstherapie is de romantiek ver weg?
Huwelijkstherapie is de romantiek ver weg?

We willen graag uitleggen waarom huwelijkstherapie een goede manier is om jullie huwelijk te redden.

De onderlinge communicatie is niet meer positief

Na verslechtering van de communicatie is het vaak moeilijk om het in de juiste richting te herstellen. Negatieve communicatie kan binnensluipen, waardoor een van de partners zich onzeker, temeer geslagen of genegeerd voelt en zich uit het echte gesprek waar het om gaat wil terugtrekken. Het kan ook een muziektoon zijn in communicatie. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe je iets zegt belangrijker is dan wat je zegt. 

Als je een affaire overweegt, je nu al een affaire of een romance hebt of er 1 hebt gehad

Een relatie herstellen met huwelijkstherapie na een affaire is niet onmogelijk, maar vergt wel veel inspanning. Een relatie op de rails krijgen met een een toverstok gaat niet 123. Maar als beide betrokken zijn bij de hulp van een professional, kan het huwelijk worden gered. Tijdens relatietherapie kun je in ieder geval bepalen hoe beide mensen hun leven op een gezonde manier kunnen voortzetten.

Wanneer mensen hun relatie als broer en zus ervaren en huwelijkstherapie nodig is

Zodra geliefden huisgenoten zijn geworden kan relatiestherapie de remedie zijn voor dit signaal.  De sleutel en verveling doorbreken? Vaak gaat dit terug naar de kindertijd in het ouderlijke huis. Hoe leefden vader en moeder? Spiritueel ontwaken kan hierbij helpen.

spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Wanneer partners niet weten hoe ze hun geschillen moeten oplossen

Mensen weet niet goed hoe ze een geschil kunnen oplossen. Wel weten ze tot op zekere hoogte wat er speelt in hun relatie. Als een stel ergens in vastloopt, kan een therapeut de relatie helpen verbeteren.

Als de enige oplossing echtscheiding lijkt te zijn i.p.v. huwelijkstherapie

Hoewel tijdelijk uit elkaar gaan een buitengewone vergaande maatregel is, kan het jullie wat ruimte geven om over de crisis en de relatie na te denken. Voor onbepaalde tijd van huis zijn lost het probleem niet op. Daarom is relatietherapie noodzakelijk om ervoor te zorgen dat nieuwe contactmomenten soepel verlopen.

Kinderen mogen niet alles bepalend zijn om als ouders bij elkaar te blijven

Zodra deze veel voorkomende overtuiging de relatie parten speelt is het goed om huwelijkstherapie te overwegen. Zit er nog leven in de relatie? Inspireren jullie elkaar? Ja/Nee Een gezamenlijke interesse?  Ja / nee Seksuele chemie? Ja / Nee Gezamenlijk streven naar een positieve en gezonde relatie staat op het netvlies. 

huwelijkstherapie nog iets gemeenschappelijks
huwelijkstherapie nog iets gemeenschappelijks

Als de ergernissen oud verdriet zijn

Geloof zelf niet in huwelijkstherapie tegelijk met de 2 partners. 80% van de ergernissen komt voort uit 3 hoofdpunten. Deze wijzen meestal direct naar de eigen zingeving en ontvouwing van je eigen leven waar je niet Happydepeppie mee bent. De ruzies of verveling zijn een spiegel. De persoonlijke ontwikkeling van twee partners staat voorop. Zodra de lucht geklaard is kan er een synchronisatie ontstaan om weer makkelijk verder te gaan met elkaar.

Huwelijkstherapie met een medium?

Het is fijn om te weten dat relatieproblemen veel voorkomen. Rondom je veertigste komen deze het meeste voor. Je herbeleeft dan je geboorte en vroege kindertijd. Een oplossing kan relatietherapie of paranormale therapie zijn. Blijf svp weg bij EMDR therapie. Ben je niet getrouwd kies dan beiden voor relatietherapie. Het kan helpen de problemen uit de vroege kindertijd van jullie beiden – welke veel mensen vergeten zijn – te helpen aanschouwen. Met andere woorden direct tijdens een intake vele lagen dieper kijken. Vaak zijn juist deze de oorzaak van de huwelijkscrisis!

Voor een face2face intake gesprek en voor vervolgsessies is de praktijk goed bereikbaar in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. Kies voor een spirituele vorm van relatietherapie. Huwelijkstherapie vergoed de zorgverzekeraar niet. Individuele energetische therapie voor beiden wel. Zie jullie graag beiden voor een intake in mijn praktijk voor die effectieve manier van huwelijkstherapie.